13.1.2025 10:00 - 14.1.2025 13:00
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Odası, Ayazağa Kampüsü
Akademik
Teknoloji diplomasisi; neden ve nasıl devletler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve toplum için vazgeçilmez bir araç haline geliyor? Bu güçlü araç nasıl uygulanıyor ve küresel ölçekte nasıl bir etki yaratıyor? Bu sorulara ve daha fazlasına yanıt arayan çalıştay, öğrencileri, alanında önde gelen akademisyenleri, karar alıcıları, özel sektör ve STK temsilcileriyle bir araya getiriyor; bilim ve teknoloji diplomasisi perspektifinden dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Çalıştay, katılımcılara bu süreçlerdeki zorlukları, fırsatları ve normatif faktörleri analiz edebilecekleri beceriler kazandırmayı amaçlıyor.
Etkinliğin kavramsal bölümde teknoloji diplomasisinin temellerini tartışmak hedeflenirken, uygulamaya yönelik kısımda ise vaka analizleriyle teknoloji diplomasisinin kullanım alanları mercek altına alınacak.
Çalıştayın ana temaları, günümüzün en kritik konularından ikisini kapsıyor:
1. Yapay Zeka ve Siber Güvenlik
2. Kutup Araştırmaları ve İklim Değişikliği
EELISA Avrupa Üniversitesi ortaklarımızından Madrid Politeknik Üniveritesi, Budapeşte Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Friedrich Alexander Üniversitesi Erlangen-Nürnberg ortaklığıyla İTÜ liderliğinde düzenlenen bu çalıştayın sonunda öğrenciler, teknoloji, inovasyon, uluslararası ilişkiler ve toplumun kesişim noktasında yer alan zorlukları çözebilmek için politika geliştirme becerisine sahip olacak. Çalıştaya katılan ve kendilerine iletilecek olan sonuç raporunu tamamlayan öğrenciler 1 AKTS mikrokredisi almaya hak kazanacak.