Beton Kano

13.5.2018 09:00 - 13.5.2018 20:00

Ayazağa Kampüsü, Ayazağa Kampüsü

Diğer Etkinlikler

Beton Kano Beton Kano Yarışması öğrencilerin yapı malzemesi, beton ve yapısal tasarım konularındaki teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmesini sağlayarak betondan kano tasarladıkları bir yarışmadır. Mühendisliğe Hazırlık Kulübü bu yarışmayı ortaya çıkarırken şu amaçlarla yola çıkmıştır;
• İnşaat mühendisliği okuyan öğrencilere yapı malzemeleri uygulamaları ve mühendislik testleri konusunda deneyim kazandırmak için,
• Kuracakları takımlarda ekip çalışması, proje yönetimi ve sunum deneyimi kazandırmak için,
• İnşaat mühendisliği olarak betonun dayanım ve işlenebilirlik özelliğini tecrübe ederek betonun limitlerini keşfetmek ve bunu bir çıktı üzerinde görmek için,
• Betondan kano yapma aşamasında çeşitli inovasyon yöntemleri araştırmaya yönelten yeni fikir edinmeye açık mühendisler yetişmesine katkı sağlamak için.

Amerika’ da ‘Concrete Canoe Compitition’ olarak American Society of Civil Engineering (ASCE) tarafından düzenlenen bu yarışmayı kulüp olarak Türkiye’de ilk defa Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından düzenlendi. Mühendisliğe Hazırlık Kulübü ASCE’nin Türkiye’deki tek öğrenci temsilcisi olarak, bu yarışmayı düzenlerken ASCE ile iletişim halinde çalışmıştır. Yarışmanın Vizyon ve Misyonu ;
Vizyon; Mühendislik fakültesi öğrencilerine betonun dayanımını öğretmek ve spor ahlakını aşılamayı hedef almaktır.
Misyon; Mühendislik fakültesi öğrencilerine betonun kimyasını tanıma fırsatı vererek, özgüveni yüksek, rekabetçi ruhlu, ilkeli öğrencilerin yarışmalarına imkân sunmaktır.

Yarışma Koşulları;

-Yarışma tüm mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencilerine açıktır.

-Takımda yer alacak öğrenciler lisans veya yüksek lisans öğrencisi olabilir. Sınıf kısıtlaması yoktur.

-Takım en az 4 en fazla 10 kişiden oluşabilir. Takım içinden 1 kişi takım kaptanı olarak seçilmelidir. -Kaydı tamamlanan takıma yeni ekip üyesi eklenemez.

-Beton kano ile ilgili tüm maliyetler takım üyeleri ya da takımın kendi bulduğu sponsor şirket(ler) tarafından karşılanır.

-Yapılacak olan beton kano tamamen öğrenciler tarafından yapılmalıdır. Takım üyeleri yapılan kanonun hem tasarım hem de yapım aşamasında yer almalıdır.

-Yarışacak olan beton kanolar aynı akademik yıl içinde yapılmış olmalıdır.

-Yarışmacılar beton kanolarını üniversitelerindeki laboratuvarlarda yapmak zorundadırlar.

-Katılan takımlar yarışma sonrası beton kanoların yarışma alanından kaldırılmasından ve kendi yarışma alanının temizlenmesinden sorumludur.