Panel: Toplumsal Cinsiyet ve Müzik

20.2.2018 15:00 - 20.2.2018 17:00

Maçka Yerleşkesi, Maçka Kampüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (İTÜ MIAM) merhum müdiresi Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Şeyma Ersoy Çak’ın editörlüğünde Milenyum Yayınları’ndan çıkan çok yazarlı Kadın ve Müzik kitabının ikinci baskısını gururla duyuruyoruz. Sekiz akademisyenin dokuz makalesine yer verilen Kadın ve Müzik, toplumsal cinsiyet, müzikoloji ve etnomüzikoloji alanlarının kesişiminde Türkiye’de yapılmış önemli çalışmaları bir araya getirerek bu alanda var olan Türkçe kaynak sorununun çözümüne katkı sunmayı hedefliyor ve yapılacak daha nice çalışmaları müjdeliyor. 20 Şubat 2018 tarihinde, Kadın ve Müzik’in bu yeni baskısı vesilesiyle Prof. Ş. Şehvar Beşiroğlu’nu anmak üzere “Toplumsal Cinsiyet ve Müzik” başlıklı bir panel düzenlenecektir. İTÜ MIAM Cevad Memduh Altar Salonu’unda saat 15:00’da gerçekleşecek panelin açılış konuşması Prof. Dr. Fatmagül Berktay tarafından yapılacak; panelde kitabın yazarlarından Prof. Dr. Namık Sinan Turan, Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı, Doç. Dr. Gülçin Özkişi, Doç. Dr. E. Şirin Özgün, Yrd. Doç.Dr. Şeyma Ersoy Çak ve Rina Altaras konuşmacı olarak yer alacaktır. İTÜ MIAM ailesi olarak sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.