İTÜ TASARIM ATÖLYESİ- İTÜ-TA, İTÜ Mimarlık Fakültesi Lise Yaz Okulu

17.6.2017 09:00 - 23.6.2017 17:00

Taşkışla Yerleşkesi, Taşkışla Kampüsü

İTÜ TASARIM ATÖLYESİ- itüTA bu yaz düzenleyeceği yaz okulu kapsamında geleceğin mimar, şehir plancısı, endüstri ürünleri tasarımcısı, iç mimar ve peyzaj mimarı adayı gençlere İTÜ Mimarlık Fakültesi içerisindeki eğitim, öğretim ve yaşamı tanıtmayı, onlarla akademisyenleri ve meslek profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu atölyede kapsamında öğrenciler Mimarlık Fakültesi’ndeki bölümleri tanıyacaklar, ortak seminer ve söyleşilerle farklı bakış açıları edinecekler ve tasarım sürecini yakından tanıma imkânı yakalayacaklardır. Atölye öğrencilerin içinde yaşadıkları şehirde mimarlık, planlama ve diğer tasarım alanlarının kent yaşamı ile etkileşimlerini inceleyecekleri “İSTANBUL’UN FOTOĞRAF VE ESKİZLER İLE KEŞFİ: Kente farklı bir bakış” temalı bir gezi ile başlayacaktır. itüTA’nın ana eksenini ise Mimarlık Fakültesi içerisindeki meslek disiplinlerinin tümünü kapsayacak olan ortak atölye çalışması oluşturmaktadır. Öğrenciler bu atölyede deneyimli yürütücülerin öncülüğünde çeşitli tasarım çalışmaları gerçekleştirecekler ve bir haftalık programın sonunda ürünlerini sunma, sergileme ve tartışma imkânı yakalayacaklardır.