İTÜ Rektörlüğü Uluslararası Davetli Konuşmacılar: Hans Thybo ve İrina Artemieva

İhsan Ketin Konferans Salonu, Ayazağa Kampüsü

Etkinlik Kategorisi

Akademik

Dünyaca Ünlü Jeologlar Hans Thybo ve Irina Artemieva Üniversitemize Konuk Oluyor

Yerbilimi alanında dünya çapında tanınan en önemli isimlerden olan Hans Thybo, “From Mantle Dynamics to Continental Rifting, Shelf Evolution and Basin Subsidence” başlıklı semineriyle üniversitemize konuk oluyor. Avrupa Yerbilimleri Birliği (European Geosciences Union - EGU) Başkanı Thybo, jeoloji alanında en büyük otoritelerden biri olarak gösteriliyor. Sayısız akademik çalışmaya imza atan ve birçok uluslararası komitede önemli görevler üstlenmiş Thybo hâlen, Kopenhag Üniversitesi Jeoloji ve Jeografi Bölümü’nde profesör ve University of Oslo Centre for Earth Evolution and Dynamics’de “Konuk Araştırmacı” olarak çalışıyor.

Hans Thybo’nun seminerinin ardından konuşacak Kopenhag Üniversitesi Yerbilimleri ve Doğal Kaynaklar Yönetimi Departmanı Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Irina Artemieva ise “Structure and Evolution of Cratonic Litosphere” başlıklı seminerinde öğrencilerimize ve akademisyenlerimize seslenecek.