CivilCon

1.3.2017 00:00 - 4.3.2017 00:00

Ayazağa Kampüsü, Ayazağa Kampüsü

Diğer Etkinlikler

Civil Engineering Convention (CivilCon), ilki 2006 yılında MHK tarafından düzenlenmiş olan ‘İnşaat Mühendisliği Seminerleri’ nin 2013 yılında revize edilen yeni halidir. Yeni adıyla beraber etkinliğin içeriği de katılımcıların gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelerek tanışmalarını; sosyal/teknik etkinlikler ve yarışmalarla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla yenilenmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mühendisliğe Hazırlık Kulübü olarak geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizin amacı; geleceğin inşaat mühendislerini çalışacaklar’ iş sahalarıyla tanıştırmak, kendi alanlarında fikir sahibi olabilmelerini sağlamak, şirketleri sadece İTÜ öğrencileri ile değil, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle bir araya getirip kurulan standlarda karşılıklı iletişim kurabilecekleri bir platform oluşturmaktır. Türkiye’nin sayılı ve seçkin kuruluşlarından gelen konuşmacıların vereceği seminerlerle, İK bölümlerinin yapacağı atölyelerle, üniversitelerde eğitimi verilmeyen ve sahaya çıkıldığında eksikliği büyük oranda hissedilen, iş hayatına ilişkin tecrübelerin eksikliğinin giderilmesine, öğrencilerin profesyonel iş hayatı hakkında bilinçlendirilmesine çalışılmaktadır. İTÜ İnşaat Mühendisliği’nin Dünya sıralamasında, bilim kalitesiyle 46. Olması, inşaat mühendisliği öğrencilerini temsil eden MHK’nın yaptığı organizasyonların, uluslararası hale gelip daha etkileyici, daha çok ses getiriyor olması için bizi tetiklemektedir. Bu yüzden CivilCon16’da olduğu gibi CivilCon17’de de yurtdışından misafir öğrencilerin konaklamalı olarak katılımı hedeflenmektedir. Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerden 50 yurtdışı ve 40 yurtiçi olmak üzere gelecek konuk öğrencilerin 5 günlük konaklama, şehir içinde ulaşım ve yemek masraflarının karşılanması hedeflenmektedir. Bunun haricinde, İTÜ ve İstanbul’daki üniversiteler için de 300 kişilik bir kontenjan ayrılacaktır. Bu kadar geniş öğrenci kitlesini ağırlayabilmek için seminerlerimiz İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Özetle; eğlenirken öğretme, öğretirken çevreni genişletme, çevreni genişletirken fırsatları yakalama imkanı sunan uluslararası bir öğrenci organizasyonudur.