Ruhsar Özer Minyatür Sergisi Açılışı İTÜ RSG'de

Etkinlik Kategorisi

Kültür&Sanat

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi, geleneksel Türk tasvir sanatlarının öğelerini çağdaş bir bakış açısı ile yeniden yorumlayan Minyatür Sanatçısı Ruhsar Özer’in eserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Efsaneler, masallar, öyküler, destanlar, efsaneleşmiş tarihi ve folklorik figürler gibi konuları içeren sergimizin açılışına katılmanızı diler, saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Mehmet KARACA

Ruhsar Özer Minyatür Sergisi Açılışı

Tarih: 7 Şubat 2019, Perşembe

Saat: 16.30

Yer: İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi

Dinleti: Doç. Dr. Ali Tüfekçi & Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu

Ruhsar Özer Hakkında:

İstanbul doğumlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji-Pedagoji bölümü mezunu minyatür sanatçısı Ruhsar Özer, 1972’de Ord. Prof. Süheyl Ünver’in idaresindeki Tezhip ve Minyatür Atölyesi’nde çalışmalarına başlamış, tezhip ve minyatür alanında bir çok eser üretmiştir. Sanatçı yurtiçi ve yurtdışında birçok kişisel ve karma sergiler açmış, çeşitli festival ve bienallerde eserleri ile ülkemizi temsil etmiştir. Geleneksel Türk Sanatı olan Minyatür sanatı hakkında seminerler vererek bu sanatın dünyaya tanıtımına da katkı sağlamıştır. Uluslararası Müzelerin ve koleksiyonerlerin arşivinde de yer bulan Özer, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projesi kapsamında “İstanbul’un Ustaları” Ve 2017 “Türkiye’nin Ustaları” arasında yer almaktadır.