Endüstri Ürünleri Tasarım Stüdyosunda Temsil ve Sunum Aracı Olarak Sanal Gerçeklik: İTÜ-ISUZU Akıllı Elektrikli Dolmuş Projesi İzlenimleri

14.11.2018 15:30 - 14.11.2018 17:00

Mekan

Taşkışla Yerleşkesi, Taşkışla Kampüsü

Etkinlik Kategorisi

Akademik

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nün 2017-2018 Bahar dönemi 3. Sınıf öğrencileri, Anadolu ISUZU firması ile birlikte gerçekleştirilen “Akıllı-Elektrikli Dolmuş Tasarımı – Smart Electric Minibus Design” projesi sürecinde kapsayıcı sanal gerçeklik teknolojisinden faydalanmış olup proje süreci boyunca kapsayıcı sanal gerçeklik (Immersive Virtual Reality – IVR) teknolojisini tasarımları için bir temsil ve sunum aracı olarak kullanmışlardır. Proje yürütücüleri de öğrencilerin tasarımlarını sanal gerçeklik (VR) ortamında deneyimleyerek anlamaya çalışmışlardır. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nde ilk kez denenen bu çalışma kapsamında hem proje yürütücüleri hem öğrenciler gerek kapsayıcı sanal gerçeklik (VR) teknolojisi hakkında gerekse de bu teknolojinin tasarım sürecinde kullanımı ve bu sürece katkısı hakkında çok şey öğrenmişlerdir. Öğrencilerin ve proje yürütücülerinin yaşadığı bu süreç ve süreç sonundaki röportajlar kısa film halinde sunulacak olup arkasından proje yürütücüleri ile birlikte bir panel oturumu gerçekleştirilecektir.